Bebek Devam Sütü
Beslenme anne karnından itibaren bebek için büyük bir öneme sahiptir. Bebeklerin sağlıklı bir gelişime ulaşabilmesi için anne sütü 2 yaşına kadar temel besin kaynağı olarak kabul edilmektedir. Fakat bazı nedenlerden ötürü anne sütü yetersiz kalabilmektedir ve bebeğin beslenmesi için takviye almasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gibi durumlar için bebek devam sütü tercih edilir. Bebekler için devam sütü, anne sütünün yeterli olmadığı durumlarda, bebeğe ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayan ve anne sütünden ilham alınarak hazırlanan takviye bir besindir. Ebeveynler tarafından güven duyulan ve ilk seçilen besin takviyesi olan bebek devam sütleri bilim insanları ve uzmanlar tarafından anne sütü ilham alınarak hazırlanmaktadır. Birçok vitamin, mineral ve besleyici içeriklerle üretilen devam sütü bebeğin gereksinim duyacağı bütün besini sağlar ve bebekler için uygun bir öğün olmaktadır. Alanında uzmanlar tarafından hassasiyetle hazırlanan çocuk devam sütünü doğumdan başlayarak 36.aya kadar bebeğin gelişimine göre çeşitlerini alarak kullanabilirsiniz.
Bebek Devam Sütü Çeşitleri ve Özellikleri
Bebeğinizin için en iyi bebek devam sütü çeşitleri güvenle tercih edebileceğiniz besleyici ve lezzetli öğünler sunmaktadır. Bunun yanı sıra anne ve babalar için bütçe dostu fiyat aralığına sahiptirler. Devam sütü yararları üzerine yapılan araştırmalarda devam sütlerinin genel olarak A, D, E, K, C, B1, B2, Niasin, Pantotenik Asit, B6, B12, folik asit, biotin gibi vitaminler içerdiği anlaşılmıştır. Bunun dışında sodyum, potasyum, klor, kalsiyum, fosfor, magnezyum demir, çinko, bakır, flor, selenyum ve iyot gibi mineralleri de içeriğinde bulundurmaktadır. Farklı markalar tarafından üretilen keçi sütlü devam sütü anne sütüne en benzer içeriği bulunduran bir besin çeşididir. Protein ve besleyici yağlar açısından oldukça zengin olan keçi sütlü devam sütleri demir ve folik asit bakımından da zengindir ve 6.aydan itibaren kullanılabilir. Bunun yanında devam sütleri çeşitlerinde öne çıkan organik devam sütü bebeklere doğal içeriğiyle oldukça yararlı olmaktadır.
Bebek Devam Sütlerinin Tüketimi Korunması
Devam sütlerinin toz ya da sıvı çeşitleri ambalajları açılmadığı müddetçe son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Paketleri açılmayan devam sütleri serin ve kuru bir yerde saklanmalı ve buzdolabına koyulmamalıdır. Toz devam sütlerinin paket açılımından sonra da buzdolabında saklanması uygun değildir. Sıvı devam sütlerinin kapağı açıldıktan sonra ise buzdolabında muhafaza edilmelidir. Bebek devam sütü kaç saat bekler konusunda ise devam sütleri açıldıktan sonra kısa bir ömre sahip oldukları için 48 saat içinde tüketilmesi gerekmektedir. Bebek devam sütlerinin tüketimi ve korunumu için etiket bilgileri dikkate alınmalıdır.
Bebek Devam Sütleri ile Bebeğinizi En Doğru Şekilde Besleyin
Bebek devam sütleri anne sütü yetersiz olduğu takdirde doğumdan itibaren bebeklerin beslenmesinde kullanılmaktadır. Anne sütü alan bebeğe devam sütü verilir mi konusunda ise eğer anne sütü bebeğinize yeterli gelmiyorsa ek olarak devam sütleriyle beslenmesini destekleyebilirsiniz. Bebekler kaç yaşına kadar devam sütü içmeli konusunda ise uzmanlar doğumdan 3 yaşına kadar kullanabileceğinizi önermektedir. Her ay ve yaş aralığının gelişim ihtiyaçlarına özel farklı devam sütleri bulunduğu için bebeğinize en uygununu tercih etmelisiniz. 12 ayını doldurmuş bebeğinizi 1 yaş bebek devam sütü ile besleyebilirsiniz. Özellikle ilk 12 ay için farklı özelliklere sahip; 3 aylık bebek devam sütü, 4 aylık bebek devam sütü, 5 aylık bebek devam sütü, 10 aylık bebek devam sütü, 11 aylık bebek devam sütü gibi birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. 1,5 yaşındaki bebeğiniz için ise 18 aylık bebek devam sütü kullanmanız gerekmektedir. Devam sütleri bebeğin gereksinim duyacağı tüm vitamin ve mineralleri karşılar ve sindirim sistemini zorlamadan gelişimine katkı sağlamaktadır.
Bebek Devam Sütünü Bu Kurllara Uyarak Vermelisiniz
Bebeğinize devam sütünü verirken öğün araları 3-4 saat olmalıdır ancak geceleri 7-8 saat gibi bir kez uzun bir ara vermelisiniz. İştahsız bebekler için devam sütü oldukça iyi ve besleyici bir alternatiftir. Bebek büyüdükçe mide kapasitesi de büyüyeceği için bir öğünde yediği besin miktarı artacak ve bu sebeple öğün araları uzayacaktır. Dokuzuncu aydan itibaren ek gıdalar sabah öğlen akşam biçimde üç ana öğün biçiminde toparlayıp aralarda da 3 öğün devam sütü verebilirsiniz. 1 yaşından itibaren ise bebekler 3 öğün normal şekilde yemekleri menü halinde çeşitlendirerek yiyebilir ve bunun yanında bebeklerde devam sütü kullanımı 2 öğüne düşmektedir.
Her Bütçeye Uygun Bebek Devam Sütü Fiyatları Babymall'de!
Bebek devam sütü fiyatları;marka, özellik, kullanım aşaması, kullanım yaşı ve diğer niteliklerine göre değişiklikler göstermektedir. Sıvı devam sütü özel içeriği sayesinde farklı bir fiyat bandında yer almaktadır. Farklı gramaj ve çoklu paket seçenekleri sunmakta olan sıvı formüllü devam sütleri pratik kullanımı sayesinde kullanan ebeveynler tarafından tam not almaktadır. Bunun yanı sıra bebek devam sütü çeşitleri anti reflü, antikolik, glutensiz, hipoalerjenik, laktozsuz ve keçi sütlü gibi farklı içeriklerine göre de değişen fiyat aralıklarına sahiptir. Piyasada bulunan bebek devam sütü markaları ve ürünlerini uygun fiyatlarla satın almak için indirimleri takip edebilirsiniz. Bebek devam sütü tavsiye ya da bebek devam sütü önerileri hakkında bilgi edinmek için kullanıcıların yorumlarını inceleyebilirsiniz.
Bebek Devam Sütü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Bebek Devam Sütü Ne Zaman ve Ne Kadar Verilmelidir?
Bebekler ister anne sütü alsın, isterse de devam sütü kullansın altıncı aydan itibaren ek besin tüketmeye başlamaktadır. Bebeğin gereksinime uygun olarak sebze çorbaları, yoğurt, kaşık maması gibi ek gıdalar verilebilmektedir. Bu sebeple çocuğun ihtiyacına göre ek gıdalar dışında geri kalan öğünlerde devam sütü verilmektedir. 6 aylık bebek ne kadar devam sütü içmeli konusunda ise ek gıda haricinde bebeğe günde 4 defa devam sütü verilebilir. 8 aylık bebek kaç cc devam sütü içmeli diye düşünüyorsanız günde 4 defa olmak üzere 100-150 ml arası içmesi önerilmektedir. Bebeklere devam sütü ne kadar verilmeli sorusuna ise 20 dakikalık bir emzirme de bebek yaklaşık olarak 100-150 ml arası süt içmektedir ve bu sebeple bebeğinize vereceğiniz devam sütü miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz. Bebeğinizin öğünleri arası 3-4 saat olmalı ve günde 4 defa devam sütü verilmelidir.
Bebek Devam Sürü Alırken Dikkat Edilmelidir?
Dünya genelinde ebeveynler tarafından oldukça ilgi gören devam sütü markaları anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda bebeğinizi gönül rahatlığıyla doyurabileceğiniz özel içerikler üretmektedir. Bebeğin büyümesiyle birlikte gereksinim duyduğu besin miktarı ve değerleri değişmektedir. Bunu bilen markalar devam sütlerinin içeriğini bebeğin gelişim dönemine uygun biçimde hazırlamaktadır. Bu sebeple bebek devam sütü satın alırken bebeğinizin gelişimine uygun bir ürün almaya dikkat etmelisiniz. Yeni doğan mama içerikleri bebeğin gelişimine katkı sağlayan besin değerlerine sahiptir. Bebek devam sütü bebeğinizin doğduğu ilk andan başlayarak 2 yaşına kadar ihtiyacı olan besinleri sağlar ve bağışıklık sistemini destekler. Bunun yanı sıra özel içeriği ile kilo aldıran bebek devam sütü bebeğin ihtiyacı olan kilo desteğini ve boy uzamasına destek olmaktadır. Bebek devam sütü almadan önce bir uzmana da danışmalısınız. Ayrıca alerjik bebekler için devam sütü alırken bebeğinize alerji yapacağını düşündüğünüz ürün içeriğine sahip olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekmektedir.
Bebek Devam Sütü ile Anne Sürü Arasındaki Farklar Nelerdir?
Bebek devam sütü ve anne sütünün vücuttaki sindirim süreleri aynı biçimde gerçekleşmemektedir. Bebek devam sütü, kazein proteinler ve peynir altı suyu içerirken, anne sütünde bu madde daha az olduğundan dolayı anne sütünün sindirimi bebeğin vücudunda daha hızlı gerçekleşir. Devam sütündeyse kazein miktarı daha fazla olduğundan dolay sindirimi daha yavaş gerçekleşmektedir. Ayrıca bebeğin gereksinim duyduğu tüm besin ögelerini bulunduran anne sütü, bebeğin vücudunda tolere edilebilir, devam sütü anne sütü içeriğinden ilham alınarak en yakın şekilde üretilmeye çalışılmıştır. Ancak anne sütüne kıyasla devam sütünün vücutta tolere edilebilmesi daha zor olmaktadır. Bebek sütü ve devam sütü arasındaki farklar bunlardır. Bebekler için en iyi devam sütü hangisi konusunda ise yaşına en uygun ve organik bebek devam sütü çeşitleri bebeğiniz için en iyisidir.
Bebek Devam Sütü Nasıl Hazırlanır?
Bebek devam sütü nasıl hazırlanır sorusuna yanıt arayan ebeveynler için bu oldukça basittir. Bebek devam sütünü hazırlarken ilk olarak içme suyunu kaynatmanız gerekmektedir. Kaynayan suyu kenara koyup ılımasına beklemelisiniz. Devam sütünü hazırlamadan önce bebeğin kaç ml tüketeceğine karar vermelisiniz. Belirlediğiniz ml ölçüsünde su kullanın ve her seferinde 30 ml su için 1 silme ölçek devam sütü koymalısınız. Son olarak hafif bir çalkalamayla devam sütünü hazır hale getirebilirsiniz. Bebeklerin en sevdiği devam sütünü hazırlamak için bu işlemleri yapmanız yeterlidir.